» Macahel Bizimdir İnisiyatifi - Macahel'in ve Macahelli'nin Sesi
Anasayfan Yap Favorilerine Ekle E-Posta Tavsiye Et İletişim Player'i Aç Siteyi Kişiselleştir
   
   
   
 

Ana Sayfa

Yazılar

Dilekçeler

Röportajlar

Haberler

Ziyaretçi Defteri

Bağlantılar

Forum

Resim Galerisi

Videolar

Site Üyeleri

İletişim
 
Üyelik Kullanıcı Adı :  Şifre :  Güvenlik :  Hatırla :    
 
 
Forumdaki Son Cevaplar : Macahel Vakfında alicengiz oyunları mı?..(MacahelBizimdir) CHPli Artvin Belediyesi HES Yapıyor..(Mereta) Getirilerini gördükçe HES desteklenecek..(Mereta) HESler Enerji İthalatını Düşürdü..(Mereta) Hidroelektrik Enerji ve Çalışma Sistemi..(Mereta) Macahel’deki Festival Adlı Gösterinin14’..(Mereta) Sözde Çevrecilik..(Mereta) Borçka Köylere Hizmet Götürme Birliği..(MacahelBizimdir) Elektriği Kesilen Köy, Rüzgar Enerjisind..(Mereta) Macahelin Geleceğine Dair Dışarıdan Bir ..(Maralli) Muhalefet Parti Belgelerinde HESler..(Mereta) Yenilenebilir Enerji ve Çevre..(Mereta) MGK Kararlarında HES..(Mereta) HES karşıtlarını fosil yakıt lobisi kışk..(Mereta) Yenilenebilir Enerji Nedir?..(Mereta)
Menü
Tanıtım
Camili (Macahel) Yöresi
Yöre Köyleri
Camili Köyler Birliği
Yöre Tarihi
Yöre Ekonomisi
Yöre Nüfusu
Yöre Yemekleri
Yöre Edebiyatı
Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Faaliyetler / Araştırmalar
Yol Sorunu
GEF-II Projesi
Biyosfer Rezervi
Macahel'de Turizm
Macahel Projesi
Organik Tarım
HES Projeleri
Arıcılık
Festival
Yazılar
Köşe Yazıları
Yeni Eklenen 10 Yazı
En Sevilen 10 Yazı
Ziyaretçi/Linkler
Ziyaretçi Defteri
Bağlantılar
Yaşam/Eğlence
Televizyon/Radyo
Oyunlar
MacahelBizimdir.Org
Hava Durumu
Artvin
Ankara
İstanbul
İzmir
MacahelBizimdir.Org
Ulusal Haberler
MacahelBizimdir.Org
İstatistikler
Üyeler
Son üyemiz : macahelli123
Bugün : 0
Dün : 0
Kayıtlı üye : 254
Banlanmışlar : 0
Onay bekleyen : 0
Site sayacı
Bugün Tekil : 51
Bugün Çoğul : 51
Bugün Toplam : 102
Dün Tekil : 736
Dün Çoğul : 736
Dün Toplam : 1472
Genel Tekil : 8355860
Genel Çoğul : 8370779
Genel Toplam : 16726639
MacahelBizimdir.Org
» GEF-II ve Dernek’ten Birliğe Müdahale

GEF-II ve Dernek’ten Macahel’in Birlikteliğine Müdahale

Camili (Macahel) yöresini oluşturan köylerin ortak kararı ve Bakanlar Kurulu izniyle kurulan Camili Köyler Birliği’nden rahatsızlık duyan GEF-II yönetimi ve özellikle Borçka’da kurulu Camili Çevre Derneği’nin, Birlik aleyhindeki çabaları sonucu, Kayalar ve Efeler Köyü muhtarlarının ikna edilerek Birlikten ayrılmalarının sağlandığı, ancak halkın, yanıltılan muhtarların bu kararlarına karşı tepkili olduğu belirtiliyor.

GEF-II Yönetiminin rahatsızlığı…

Haksız ve ilgisiz bir şekilde GEF-II Projesi kapsamına sokulan Macahel yöresinin, başından itibaren projeye karşı çıktığı bilinmekteydi. Proje için gerekli katılımcı yönetimi bir türlü tesis edemeyen, ancak anlaşılamayan ve soru işaretleri uyandıran ısrarla projeyi uygulamaya çalışan GEF-II yönetimi, Camili Köyler Birliği’nden kuruluşundan itibaren rahatsızlık duydu. Hatta rahatsızlığını, kamu kuruluşu olan Birliği “muhalefetin güç kazandığı oluşum” olarak nitelemeye çalışarak, açıkça ifade etti. Daha sonra ise, Birliğin kamu kuruluşu olmasından yol çıkarak, ancak merkezi idare dışında yerel idare olduğunu unutarak, alt kuruluş olarak görmeye çalıştı ve birtakım direktifleri “rica ederim” gibi ifadelerle yaptırmaya yöneldi. Birlik üzerinden, yörede istenmeyen proje uygulanmak istendi. Bunun üzerine Camili Köyler Birliği, yöre halkının baştan itibaren karşı çıktığı proje ile ilgili doğrudan karar almak yerine, halkın genelini kapsayan anket yaptırdı ve 4 evete karşı, 301 hayır sonucunu dikkate alarak, Macahel’in projeye katılmayacağını tespit eden karar aldı. Bunun üzerine GEF-II merkezi yönetimince sivil toplum danışmanı sıfatıyla görevlendirilen Tuba Çameli adındaki şahıs, yerel idare Birliğinin bu kararına rağmen, aksi yönde propaganda ve vaatlerle bir kısım kişileri ve bu arada Birliğin aksi yöndeki kararında imzası bulunan bazı muhtarları ikna ederek, projeye katılmalarını temin etti. Böylece yöre birlikteliğine müdahale edilmiş oldu. Bu arada benzer haksız yollarla, ilan için yerel halkın katılımının temel koşul olduğu biyosfer rezerv ilanında da Camili Köyler Birliği, dolayısıyla yerel yönetim devre dışı bırakılarak ilan gerçekleştirildi.

Derneğin rahatsızlığı

Kuruluşundan beri yöreyle ilgili kayda değer bir faaliyeti, dolayısıyla yöresel STK özelliği bulunmayan Camili Çevre Derneği, yöreyi temsilen kurulan bu Birliktelikten, yine yöre dışı kuruluşların yönlendirmesiyle rahatsız oldu ve Birliği sözde kendisine rakip gördü. Derneğin yöre dışı kuruluşlarca yönlendirildiği, son yıllarda sözde Macahel festivallerinin sunuculuğunu üstlenmesiyle ortaya çıkıyor. Dernek, Birlik kurulduktan sonra Birliğe müdahil olmaya çalışmasına rağmen, Birliğin kamusal kuruluş olması ve tüzüğü gereği bu talep kabul görmedi. Bunun üzerine Birlik aleyhine çalışmalar yürüten Derneğin, ayrılan köy muhtarları üzerinde, akrabalık gibi ilişkileri de kullanarak etkili olduğu belirtiliyor.

Tekrar katılma mümkün…

Ayrılan köylerin, alacakları kararla Birliğe tekrar katılmalarının mümkün olduğu ifade edildi. Özellikle halkın, muhtarların, yanıltmaya dayalı bu kişisel kararlarına tepkili olması dikkate değer bulunuyor.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Düzeltme ve Cevap Yazısı

* Haber Yayınlanmadan Önce Sn. Erhan Yavuz'a Gönderilen Mesaj

Sn. Erhan Yavuz,

Sitemizde Camili Köyler Birliği'nden bir kısım köylerin ayrılması ile ilgili haber ve yorumlar yayınlanacaktır. Ancak söz konusu yayınlarda Derneğinizin de adı geçtiğinden, sorumlu yayıncılık presibi gereği, yayından önce bazı hususların teyidini talep ediyoruz.

Köyler Birliği'nden bir kısım muhtarların ikna edilerek ayrılmaya yöneltilmesi, Birlik içinde aksi yönde karar alınmasına rağmen hibe projelere katılınması noktasında, Derneğinizin aksi yöndeki çabalarından, başlangıçtan itibaren Birliği kendisine rakip gördüğünden söz edilmektedir.

Bu husus hakkındaki görüşlerinizi tarafımıza iletmeniz, yapılacak yayınların objektifliğinin yanı sıra gerçekliğine de katkı sağlayacaktır.

İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.

*MacahelBizimdir.Org-Web Yönetimi*

* Sn. Erhan Yavuz'un Düzeltme ve Cevap Yazısı

Sayın MBİ web yönetimi,

Göndermiş olduğunuz maili şu anda devam etmekte olan vatani görevimden dolayı ancak bugün okuyup cevaplama şansı buldum. Dernekteki görevim Kasım ayı sonu itibari ile resmen sona ermiştir. Ancak sitenizde yayınlamayı düşündüğünüz (daha sonra yayınladığınız) yazı ile ilgili göndermiş olduğunuz mail benim kişisel adresime gelmiş olup derneğin resmi mail adresine, telefonuna vb. herhangi bir yöntemle her nedense!iletilmemiştir. Dolayısı ile aşağıda yapacağım açıklamalar benim Yön. Kur. Bşk olarak ve yönetim kurulu üyelerimizin görevde olduğu zaman dilimini içermektedir.

Sitenizdeki talihsiz ve gerçek dışı ithamlarınızı içeren yazıyı üzülerek okumuş bulunmaktayım. İddialarınıza maddeler halinde net cevaplar vermek istiyorum.

Camili (Macahel) Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği görev süremiz içerisinde asla ve asla dışarıdan yönlendirmelerle yönetilmemiş, seçilmiş yönetim kurulunun almış olduğu resmi kararlar doğrultusunda faaliyet göstermiştir. Yönetim kurulumuz hiçbir zaman herhangi bir suretle kendisinin uygun görmediği bir faaliyet veya uygulamanın altına imza atmamış ve arkasında olmamıştır. Kaldı ki Macahel'de süren bazı projelerle ilgili olarak görmüş olduğumuz yanlışlık ve eksikleri her zaman başta ben olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz açıkça beyan etmiştir. Görülüyor ki buz dağının bu tarafı ile ilgili herhangi bir araştırma yapma gereği duyulmamıştır. Ayrıca bu eleştirileri derneğe yöneltenlerin bugüne kadar Macahel halkı için gösterebilecekleri hangi faydayı ürettiklerini aynaya bakıp kendilerine sormaları ve daha sonra bunu herkese açıklamaları gerekmektedir.

Camili (Macahel) Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği görev süremiz içerisinde kesinlikle başkalarının adına festivalin sunucusu değil her zaman düzenleyicisi ve yürütücüsü olmuştur.

Görev süremiz içerisinde Camili (Macahel) Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Yörede Kurulan Köyler Birliği aleyhinde herhangi faaliyet göstermemiştir. Ayrıca böyle bir ihtiyaçta asla tezahür etmemiştir, etmeyecektir de. Eksiği ve fazlasıyla Birlik yöredeki bir örgüt olup bizlerin bu kurum aleyhine çalışmamız söz konusu dahi edilemez.

Ancak takdir edersiniz ki sizlerin bize yapmış oluğunuz(araştırmadan, öğrenmeden ve taraflı) eleştiriler gibi bizlerin de eleştiri yapma hakkı bulunmaktadır.

Derneğimizin ve Yönetim Kurulu ve Başkanı olarak ben asla akrabalık vb. ilişkilerimizi kullanarak birlikten köylerin ayrılması için çaba göstermemişizdir.

Ayrıca derneğimiz Birlik yetkililerine beraber çalışmak arzusunda olduğunu fakat bunun gerçekleşebilmesi için toplantılar yapılması gerektiğini, ortak bir politika ve stratejinin geliştirilmesi gerektiğini birliğin bir resmi toplantısında Dernek Başkanı tarafından iletmiştir.

Oysaki bazı köylerin Birlikten ayrılmaları ile ilgili olarak derneği suçlamak yerine ayrılan köylerin muhtarları ile bir söyleşi yapıp onu yayınlamak daha objektif, sorumlu ve tarafsız yayıncılığın gereği olsa gerek (İşin kolayını kaçıp bir kurumu hedef tahtasına koymaya çalışmaktansa). Zira bizim beraber çalışma çağrımıza birlik yönetiminde olan bazı kişiler tarafından verilen gayri resmi cevapta, birliğin henüz kendi içerisinde fikir birliğine varamadığı bazı muhtarlar arasında ve yönetim kurulunun içerisinde sorunlar olduğu beyan edilmiştir.

Sonuç olarak iddialarınıza cevaben yukarıda yapmış olduğum açıklamaların sitenizde hukuki haklarımızın saklı kalması şartı ile aynı şekilde yayınlamasını talep etmekteyim. İddialarınız tamamı ispata muhtaç olup aksi halde haksız, art niyetli ve gerçek dışı olarak değerlendirilecek ve bu yönde harekete geçilecektir.

Saygılarımla,

Erhan Yavuz

* Düzeltme ve Cevap Yazısı Hakkında Sn. Erhan Yavuz'a Gönderilen Mesaj

Sn. Erhan Yavuz,

Söz konusu haberle ilgili olarak, sorumlu yayıncılık ilkesi çerçevesinde, yayından önce, haberde ismi geçen gerek GEF-II yönetimi gerekse Derneğinize birer adet elektronik posta (e-mail) gönderilmiştir. İlk mailler resmi adreslere (Derneğiniz bakımından info@macahel-cevre.org adresine) gönderilmiş, bir hafta beklenmiş olmasına rağmen herhangi bir cevap alınamamıştır.

Bu arada GEF-II'yi temsilen Sn. Ahmet E. Mercan'a, Dernek adına ise tarafınızın şahsi e-posta adresine aynı mailler gönderilmiştir. Bu maillerimize sadece Sn. Ahmet E. Mercan gerekli yanıtı vermiştir. Tarafınızın maili ise ancak bugün (teyit mailinden bir ay sonra) alınabilmiştir. Ne resmi ne özel mailinizden zamanında bir cevap gelmemesi, talebimize yanıt vermemeyi tercih ettiğiniz yönünde yorumlanmıştır.

Haberdeki ifadeler özenle seçilmiş olup, kesin bilgi bulunmayan hususlar birer iddia olarak ortaya konmuştur. Haber verme ve eleştiri hakkı çerçevesinde yöremizle ilgili her türlüyü iddiayı gündeme taşımak ve değerlendirmek, kamuoyunun bilgilenmesini sağlamak MacahelBizimdir.Org Web Sitesinin kuruluş ve varlık amacıdır.

Geç de olsa vermiş olduğunuz yanıt, yanıtımızla birlikte, haberin hemen altında aynen yayınlanacaktır.

İlginiz için teşekkür ederiz.

*MacahelBizimdir.Org-Web Yönetimi*


[ Ekleyen  (MacahelBizimdir) | 11.03.2007 08:30:38 | Oy:  | Bu içeriğe oy verin ]
( Yorumlar (0) | Okunma : 3561 | Bu haberi yazdır)
Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Köşe Yazıları
Selim & Meral DURSUN
Macahel'de Gürcü İşçiler Olgusu: Nedenleri ve Etkileri Üzerine
Macahel son yirmi yıldır büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden ge&c »Devamı
Okunma (1056)
Ekleme Tarihi (30.01.2022 09:12)

Zülküf YEŞİLYURT
Tünelna(ğ)me
Dayanmış kapıya zorlu kış Kasım, aralık hatta karakış Yağmur, fırtına, soğuk hava Ezelden, TÜN »Devamı
Okunma (1244)
Ekleme Tarihi (04.12.2021 02:18)

Zülküf YEŞİLYURT
Kovidname
Bulunmaz, Macahel’de Korona Binlerce şükür, Kadir Allah’a Sözümüz, c& »Devamı
Okunma (1593)
Ekleme Tarihi (14.11.2020 13:35)

Sen de Yaz Gönder
Diğer Köşe Yazıları
MacahelBizimdir.Org
Amacımız

» Macahel ile ilgili her türlü gelişmeyi takip etmek, gündeme taşımak ve değerlendirmek,
»
Yörenin her türlü sorununa bilinçli bir şekilde çözüm aramak,
» En önemlisi Macahel'e ilişkin yapılacak her türlü faaliyette, bizzat Macahel Halkının görüşlerinin etkin bir şekilde temsil edilmesine aracı olmak.

MacahelBizimdir.Org
Yerel reklam
Gitmek istediğiniz reklamın logosuna tıklayın!!!...
MERETA MÜZİK
Macahelli Müzisyen Murat ÇAKIR... Albümü, klipleri ve iletişim için resmi tıklayınız.

ÇORUH ELEKTRON
Vodafone Silver Bayii & Turkcell-Avea Satış Noktası Next-Nextstar Taplin Uydu Cihazları. Sinan ARSLAN & İlknur KAYA ARSLAN Merkez: Maradit Cad. No:28 Şube: PTT Cad. No:28 Borçka-ARTVİN coruhelektronik@hotmail.com

DURSUN BİLGİ İŞLEM
Dursun Bilgi İşlem Merkezi: Exper, Byron ve OEM bilgisayar, Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri, Networking, Yazılım, Bilgisayar donanımı, Web Tasarım ve Bilgisayar sarf malzemeleri Osman Yılmaz Cad. Belediye İş Merkezi No: 1/5 Hendek- SAKARYA

MacahelBizimdir.Org
Bu sayfa: 4,47 saniyede yorumlandı.
Sitemiz en iyi 1024x768 çözünürlükte Internet Explorer ile görüntülenir.
2002-2016 © Copyright Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Website motorumuz © 2006-2007 ByCafer & Aspsitem tarafindan üretilip gelistirilmistir.
Macahel Bizimdir E-Posta Grubu (Sadece Macahelliler)
E-posta:
Genel