» Macahel Bizimdir İnisiyatifi - Macahel'in ve Macahelli'nin Sesi
Anasayfan Yap Favorilerine Ekle E-Posta Tavsiye Et İletişim Player'i Aç Siteyi Kişiselleştir
   
   
   
 

Ana Sayfa

Yazılar

Dilekçeler

Röportajlar

Haberler

Ziyaretçi Defteri

Bağlantılar

Forum

Resim Galerisi

Videolar

Site Üyeleri

İletişim
 
Üyelik Kullanıcı Adı :  Şifre :  Güvenlik :  Hatırla :    
 
 
Forumdaki Son Cevaplar : Macahel Vakfında alicengiz oyunları mı?..(MacahelBizimdir) CHPli Artvin Belediyesi HES Yapıyor..(Mereta) Getirilerini gördükçe HES desteklenecek..(Mereta) HESler Enerji İthalatını Düşürdü..(Mereta) Hidroelektrik Enerji ve Çalışma Sistemi..(Mereta) Macahel’deki Festival Adlı Gösterinin14’..(Mereta) Sözde Çevrecilik..(Mereta) Borçka Köylere Hizmet Götürme Birliği..(MacahelBizimdir) Elektriği Kesilen Köy, Rüzgar Enerjisind..(Mereta) Macahelin Geleceğine Dair Dışarıdan Bir ..(Maralli) Muhalefet Parti Belgelerinde HESler..(Mereta) Yenilenebilir Enerji ve Çevre..(Mereta) MGK Kararlarında HES..(Mereta) HES karşıtlarını fosil yakıt lobisi kışk..(Mereta) Yenilenebilir Enerji Nedir?..(Mereta)
Menü
Tanıtım
Camili (Macahel) Yöresi
Yöre Köyleri
Camili Köyler Birliği
Yöre Tarihi
Yöre Ekonomisi
Yöre Nüfusu
Yöre Yemekleri
Yöre Edebiyatı
Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Faaliyetler / Araştırmalar
Yol Sorunu
GEF-II Projesi
Biyosfer Rezervi
Macahel'de Turizm
Macahel Projesi
Organik Tarım
HES Projeleri
Arıcılık
Festival
Yazılar
Köşe Yazıları
Yeni Eklenen 10 Yazı
En Sevilen 10 Yazı
Ziyaretçi/Linkler
Ziyaretçi Defteri
Bağlantılar
Yaşam/Eğlence
Televizyon/Radyo
Oyunlar
MacahelBizimdir.Org
Hava Durumu
Artvin
Ankara
İstanbul
İzmir
MacahelBizimdir.Org
Ulusal Haberler
MacahelBizimdir.Org
İstatistikler
Üyeler
Son üyemiz : macahelli123
Bugün : 0
Dün : 0
Kayıtlı üye : 254
Banlanmışlar : 0
Onay bekleyen : 0
Site sayacı
Bugün Tekil : 798
Bugün Çoğul : 798
Bugün Toplam : 1596
Dün Tekil : 1083
Dün Çoğul : 1083
Dün Toplam : 2166
Genel Tekil : 8316843
Genel Çoğul : 8331762
Genel Toplam : 16648605
MacahelBizimdir.Org
» Artvin Orman Teşkilatı Aylık Toplantısını Camili'de Yaptı (Yorumlu) - Düzeltildi

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü toplantısı 08 Temmuz 2008 tarihinde saat:10.00’da Camili’de yapıldı. Camili Tema binasında Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen toplantıya Artvin Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun, Artvin’in tüm ilçelerinden gelen Bölge Müdürlüğüne bağlı sekiz Şube ve altı İşletme Müdürü katıldı.

Bu toplantı yıl içinde her ay Artvin Bölge Müdürlüğünde güncel olarak yapılmaktaydı. Ortaklaşa alınan karara göre bundan böyle İlçelerin doğasıyla tanınan yerlerinde toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Borçka’da ise Camili toplantı merkezi olarak seçildi. Bu toplantıda her bir İşletme Müdürü, işletmeyle ilgili programlarını, eksikliklerini, plan ve projelerini tartışıp konuştu.

Artvin Orman Bölge Müdürü A. Köksal Coşkun konuşmasında; “Göreve başladığım zaman ilk geldiğim yerlerden biri Camili oldu. Camili’yi daha önce çok duyardım. Genelde biyosfer rezervi, kapalı bir havza gibi bize bahsederlerdi. Bundan önce Kayalar Köyü’nde yapılan toplantıda Camili’nin tarihini öğrenmeye çalıştık. Arkadaşlara sordum, neden bu toplantıyı Camili’de düzenledik? Onun da bir noktada cevabı eskiden Camili Rusya’da mı kalsın Türkiye de mi kalsın söyleniyormuş. O zaman Rusya’nın rejimi Camili halkına gaz – tuz dağıtıyormuş. Camili halkı da ne gazı ne de tuzu kabul etmemiş. Biz Camili’yi Türkiye’ye dahil kabul ediyoruz demişler. Bunun anlamı siz her şeye rağmen Türkiye’den yana tercih kullanmışsınız. Biz de bu toplantıyı burada yapmakla şunu demek istiyoruz, siz madem bizden yanasınız, biz de sizden yanayız, sizinle beraberiz” dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan Borçka İşletme Müdürü Nedim Tuylu da şu sözleriyle devam etti: “Son yıllardaki yol yapımından kaynaklanan ağaç kesimlerinden dolayı Camili halkının duyarlı olduğundan dolayı teşekkür ediyorum. İlgili mercilere müracaat ederek bizlere yardımcı olmalarını, zati yakacak ihtiyaçları cüzi ücretlerini zamanında yatırmalarını ki, ileride doğabilecek odun sıkıntınızın bir an önce ortadan kalkmasını ve bütün Camili (Macahel) halkına orman sevgisini 7’den 70’e kadar aşıladıkları için, gerek teşkilatım gerekse şahsım adıma teşekkür ediyorum”.

Toplantı sonunda Camili halkı Orman Bölge Teşkilatından memnun olduklarını dile getirdiler.

Kaynak: 7 Mart Gazetesi, İnci Çamur/Bülent Atasert

YORUMUMUZ: Haberde birinci eleştiri noktası, bir kamu kurumunun, kendi görev alanında tartışmalı birtakım ticari faaliyetler yürüten özel bir kuruluşun binasında resmi bir toplantı yapmasıdır. Söz konusu kuruluşun, Camili (Macahel) Halkı ile sorunlu, yörede faaliyet göstermesi istenmeyen ve bu isteğin toplu olarak yetkili Devlet organlarına şikâyet olarak iletildiği bir konumda olduğu bilinmektedir. Ayrıca bahsi geçen binanın, geçen yıllarda faaliyetleri nedeniyle İl Özel İdaresi tarafından mühürlendiği de hatırlanmalıdır. Dolayısıyla böyle bir yerin toplantı yeri olarak seçilmesi, tarafsız olması gereken Orman Bölge Müdürlüğü’nün, halen ve gelecekte, adı geçen kuruluşla ilişkilerini ve bu kuruluşun faaliyetleri ile ilgili uygulamalarını kuşkulu hale getirecektir.  

İkinci eleştiri noktası, mutat toplantıların “ilçelerin doğasıyla tanınan yerlerinde” yapılacağının kararlaştırılması ve bu bağlamda Borçka için Camili’nin seçilmesidir. Orman Bölge Müdürlüğü’nün görevi genel olarak ormanların işletilmesi ve korunması ise ve toplantılarda bununla ilgili sorunlar konuşuluyorsa, toplantıların Camili yöresi gibi ormanları korunan, işletmeye açılması söz konusu olmayan yerlerde değil, aksine bu konuda sorunlu bölgelerde yapılması gerekir. Camili, Gef-2 Projesi, Biyosfer Rezervi gibi suni koruma girişimleri bağlamında merkez olarak seçilmişse, aynı eleştiriler bu seçim için de geçerli olacaktır.  

Üçüncü eleştiri konusu ise, yetkililerin yaptıkları belirtilen konuşma içerikleridir. Orman Bölge Müdürü’nün yöre tarihiyle ilgili ifadeleri –iyi niyetle söylenmiş olduğu kabul edilse dahi- yöre halkına yaklaşım tarzı itibariyle talihsiz ve şiddetle reddedilmesi gereken sözlerdir. Camili (Macahel) Halkının ülkemiz sınırları içinde kalması, halkın Sovyet Rusya’nın rüşvetlerine aldanmaması, olağanüstü bir davranış tarzı, bir lütuf değil, her Türk vatandaşının kendi ülkesine sahip çıkması, devletine-milletine sadakat göstermesi bağlamında olağan bir durumdur. Ayrıca “Bunun anlamı siz her şeye rağmen Türkiye’den yana tercih kullanmışsınız. Biz de bu toplantıyı burada yapmakla şunu demek istiyoruz, siz madem bizden yanasınız, biz de sizden yanayız, sizinle beraberiz” şeklindeki sözlerde “siz” ve “biz” biçimindeki ayırım talihsiz, adeta yöre halkını farklı bir tarafta gösteren, rahatsız edici bir ayırımdır. Burada yöre halkı “siz” olarak ifade edilmekte olduğuna göre, “biz” ile kastedilen kimdir? Oysa doğrusu, yöre halkının da yüz yıllardır “biz” olarak kastedilen çerçevenin içinde olduğudur. Camili (Macahel) Halkının, savaş ortamında birtakım oyunlara muhatap olmuş olması, onların “siz” şeklinde bir anlamda yabancılaştırılmasını sonuçlayacak bir durum değildir. Ya da Camili Halkına hizmet götürülmesinin ölçüsü, Rus-Kartvel oyunlarına gelinmemesi olmamalıdır, olamaz.         

Yine Orman İşletme Müdürü’nün, bir yandan yöre halkının orman sevgisinden söz etmesi, diğer yandan ilgili mercilere müracaattan, zati ihtiyaç prosedüründen bahsetmesi aba altından sopa göstermedir. Öncelikle yöre halkının, ormanları koruma ve kullanma konusundaki başarılı konumu, “orman sevgisi” gibi suni, sloganvari ifadelerle değil, bizatihi geleneksel yaşam biçimi ve kurallarıyla izah edilebilir. Yörede 7’den 70’e var olan, aktarıla gelen husus, ormanların sırasıyla köy-mahalle-aile düzeyinde zilyetliğe dayalı koruma-kullanma düzenidir. İkinci olarak ise, yol yapımından kaynaklanan zorunlu ağaç kesimlerinin gündeme getirilmesi, bu konuda ilgili mercilere müracaattan bahsedilmesi, keza zati ihtiyaç prosedürünün hatırlatılması, aksi halde odun sıkıntısının yaşanacağının ileri sürülmesi, Gef, biyosfer girişimlerine haklı olarak karşı çıkan yöre halkına yönelik bir süredir devam eden katı uygulamaların bir yansıması olarak değerlendirilmektedir. Geçen dönemlerde yöre halkının hakkı olan ihtiyacın verilmediği veya yörede bina (ev, ahır, samanlık vs) yapımında iklim şartları itibariyle en dayanıklı ağaç türü olması itibariyle tercih edilen kestane ağacı yerine, ardiyede çürümeye bırakılmış, bina yapımından kullanılması halinde birkaç senelik ömrü olabilecek çam ağaçlarının-kerestesinin verilmek istendiği bilinmektedir.  

DÜZELTME: Yukarıda yer alan haber, 7 Mart Gazetesi'nin sitesinden (http://www.7martgazete.com/haber_detay.asp?haberID=218) alınmış olup, yapılan yorumda burada yer alan bilgiler esas alınmıştır. Haber-yorumun yayınlandığı süreçte Artvin Orman Bölge Müdürlüğü'nün sitesi de takip edilmiş, ancak yayın tarihi itibariyle bununla ilgili bir habere rastlanılmamıştır. Ancak yayın sonrasında Müdürlüğün sitesinde aşağıdaki haberin yer aldığı görülmüştür. Söz konusu haber incelendiğinde, toplantı yerinin Tema binası değil, GEF-II Projesi çerçevesinde inşa edildiği sanılan "Gözetleme Merkezi" olduğu, bunun dışında yukarıdaki haberle çelişen önemli bir hususun bulunmadığı anlaşılmaktadır. Dolayısıyla yukarıda yer alan yorumda, toplantı yerine ilişkin eleştirinin buna göre düzeltilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır. 

Artvin Orman Bölge Müdürlüğü'nün Sitesinde Yer Alan Haber:

Bölge Müdürlüğümüz Temmuz Ayı İstişare Toplantısı Camili'de Yapıldı

Bölge Müdürlüğümüzün Temmuz ayı istişare toplantısı 08.07.2008 tarihi Salı günü  Borçka İşletme Müdürlüğü Camili Şefliği sınırlarında bulunan Gözetleme Merkezinde yapıldı.

Bir önceki toplantıda alınan karar gereği Bölge Müdürlüğümüzün aylık istişare toplantılarının her ay farklı işletme müdürlüğünde yapılması kararı alınmıştı. Bu doğrultuda Temmuz ayında yapılan toplantı Borçka İşletme Müdürlüğü Camili Mevkiinde gerçekleştirildi.

Toplantının Camili de gerçekleştirilmesinin anlam ve önemini belirten Bölge Müdürü A. Köksal COŞKUN;  Toplantının Camili'de yapılmış olması bizim için çok anlamlıdır. Geçmişte bu yöre halkı Rusya Devleti  ve Türkiye arasında seçim yapmak zorunda kalmıştır. Yapılan referandumda Rusya Hükümeti bu yörede yaşayan halka kendilerini tercih etmeleri için çeşitli erzak dağıtmasına rağmen Camili Halkı tercihini Anadolu’dan yana kullanarak Anadolu’da kalmıştır. Bu ayki toplantımızı Camili yöresinde gerçekleştirerek devletimizin bir kurumu olarak Camili halkının her zaman yanında ve sorunlarıyla ilgili olduğumuzu göstermek istedik. Yapacağımız bu toplantının ardından Camili yöresinde bulunan köy muhtarları ile sohbet toplantısı yapacağız, sorunlarını dinleyip yerinde inceleyeceğiz demiştir.

Toplantıda İşletme Müdürlükleri tarafından 2008 Yılı Programlarının gerçekleşmeleri, sorunlar ve çözüm önerilerini içeren sunumlar yapılmıştır. Her İşletme Müdürlüğünün  gerçekleşmeleri,  sorunları ve çözüm önerileri  ayrı ayrı ele alınmış bu konuda Şube Müdürleri tarafından yapılan değerlendirmeler dinlenmiştir. Haziran ayı itibariyle programlarının üzerinde gerçekleşmeleri olan İşletme Müdürlüklerine teşekkür eden A. Köksal COŞKUN 2008 yılı programlarının mutlak surette gerçekleşmesi gerekmektedir diyerek, sorun olarak dile getirilen konularda ilgili İşletme Şefi, İşletme Müdürü, ilgili Şube Müdürünün yapacağı çalışmalarla darboğazların aşılması için program hazırlanmıştır. İstendikten sonra sorunların kolay bir şekilde aşılacağına inandığını belirten A. Köksal COŞKUN herkesin bu inançta olmasının gerekliliği üzerine durmuştur. Ormancılık faaliyetlerinin sıkı bir ekip çalışmasını gerektirdiğini, İşletmelerde bu uyum ve anlayışın  yerleşmesi gerektiğini belirtmiştir. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda hareket etmek üzere toplantı sona ermiştir.

Toplantıdan sonra Camili Yöresinde bulunan vatandaşlar ile sohbet etmek üzere Camili Köy merkezindeki kahvede köy muhtarları ve vatandaşlar ile sohbet yapılmıştır. Sohbette Muhtarlar Orman Bölge Müdürlüğü ve İşletme Müdürlüğü'ne bu yöredeki çalışmalarından dolayı teşekkür etmişlerdir. Camili havzasında yaşamanın zorluklarını dile getiren muhtarlar biz Bölge Müdürlüğü teşkilatına güveniyor ve inanıyoruz. Sorunlarımızı el birliği ile çözme anlayışındayız. Kanunlara saygılı vatandaşlarız, sorunlarımızın yasal yollarla çözülmesinden başka bir beklentimiz yoktur şeklinde dile getirmişlerdir.  Bölge Müdürü A. Köksal COŞKUN Bölge Müdürlüğü olarak Camili havzasında yaşayan vatandaşların sıkıntılarının farkında olduklarını, bu yörede yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgilenmenin bir görev olduğunu dile getirerek yasal sınırlar içerisinde bu yöreye hizmetlerinin devam edeceği şeklindeki sözleriyle sohbeti tamamlamıştır. Bütün vatandaşlarla tek tek vedalaşan Bölge Müdürlüğü personeli güzel bir yörede toplantı yapmanın ve vatandaşla sıcak bir sohbet yapmanın mutluluğu ile bölgeden ayrılmıştır.

Kaynak: http://www.ogm-artvinobm.gov.tr/bolgehaber/devami.asp?id=59


[ Ekleyen  (MacahelBizimdir) | 22.07.2008 00:48:43 | Oy:  | Bu içeriğe oy verin ]
( Yorumlar (0) | Okunma : 3006 | Bu haberi yazdır)
Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Köşe Yazıları
Selim & Meral DURSUN
Macahel'de Gürcü İşçiler Olgusu: Nedenleri ve Etkileri Üzerine
Macahel son yirmi yıldır büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden ge&c »Devamı
Okunma (1018)
Ekleme Tarihi (30.01.2022 09:12)

Zülküf YEŞİLYURT
Tünelna(ğ)me
Dayanmış kapıya zorlu kış Kasım, aralık hatta karakış Yağmur, fırtına, soğuk hava Ezelden, TÜN »Devamı
Okunma (1197)
Ekleme Tarihi (04.12.2021 02:18)

Zülküf YEŞİLYURT
Kovidname
Bulunmaz, Macahel’de Korona Binlerce şükür, Kadir Allah’a Sözümüz, c& »Devamı
Okunma (1555)
Ekleme Tarihi (14.11.2020 13:35)

Sen de Yaz Gönder
Diğer Köşe Yazıları
MacahelBizimdir.Org
Amacımız

» Macahel ile ilgili her türlü gelişmeyi takip etmek, gündeme taşımak ve değerlendirmek,
»
Yörenin her türlü sorununa bilinçli bir şekilde çözüm aramak,
» En önemlisi Macahel'e ilişkin yapılacak her türlü faaliyette, bizzat Macahel Halkının görüşlerinin etkin bir şekilde temsil edilmesine aracı olmak.

MacahelBizimdir.Org
Yerel reklam
Gitmek istediğiniz reklamın logosuna tıklayın!!!...
MERETA MÜZİK
Macahelli Müzisyen Murat ÇAKIR... Albümü, klipleri ve iletişim için resmi tıklayınız.

ÇORUH ELEKTRON
Vodafone Silver Bayii & Turkcell-Avea Satış Noktası Next-Nextstar Taplin Uydu Cihazları. Sinan ARSLAN & İlknur KAYA ARSLAN Merkez: Maradit Cad. No:28 Şube: PTT Cad. No:28 Borçka-ARTVİN coruhelektronik@hotmail.com

DURSUN BİLGİ İŞLEM
Dursun Bilgi İşlem Merkezi: Exper, Byron ve OEM bilgisayar, Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri, Networking, Yazılım, Bilgisayar donanımı, Web Tasarım ve Bilgisayar sarf malzemeleri Osman Yılmaz Cad. Belediye İş Merkezi No: 1/5 Hendek- SAKARYA

MacahelBizimdir.Org
Bu sayfa: 2,28 saniyede yorumlandı.
Sitemiz en iyi 1024x768 çözünürlükte Internet Explorer ile görüntülenir.
2002-2016 © Copyright Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Website motorumuz © 2006-2007 ByCafer & Aspsitem tarafindan üretilip gelistirilmistir.
Macahel Bizimdir E-Posta Grubu (Sadece Macahelliler)
E-posta:
Genel