Ulusal Medyada HES'lerle İlgili Sitemize Referans!

Başta Bugün Gazetesi olmak üzere çeşitli internet haber sitelerinde yayınlanan bir haberde Macahel'deki HES'lerle ilgili olarak sitemizdeki yayınlar referans gösterildi. "Macahel köyleri HES'e destek verdi" başlığını taşıyan haberde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklamasına da yer veriliyor. Haber şu şekilde:

Macahel köyleri HES'e destek verdi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Artvin'in Borçka ilçesine bağlı tabii güzelliklerini korumuş Macahel bölgesinde yaşayan vatandaşların Hidroelektrik Santralleri’nin (HES) yapımını desteklediğini açıkladı.

Camili, Düzenli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur olmak üzere 6 köyden oluşan bölgenin adı olarak bilinen Macahel’de yaşayan vatandaşlar internet ortamında oluşturdukları forumlarda bölgelerine HES’lerin yapılması için elden gelen her türlü desteği vereceklerinin belirtildiği ifade edildi.

ÇEVREYE EN AZ ZARARLI SİSTEM HES

Oluşturdukları forumda amacı belli olmayan belirli bir merkezin, Doğu Karadeniz’de yerel halkın birtakım hassasiyetlerini kullandığını ifade eden kullanıcılar, bütün dünyada kabul edildiği üzere enerji üretim sistemleri içerisinde çevreye en az zararlı olan sistemin HES olduğunun altını çiziyor. Sözde çevreci geçinen merkezlerce yürütülen muhalefetin HES’leri adeta yasa dışı, çevre düşmanı göstermeye çalıştığını belirten kullanıcılar yorumlarında UNESCO’nun da HES’leri desteklediğini vurguluyor.

FOSİL YAKIT LOBİSİ TETİKLİYOR

2012 yılında fiili enerji tüketiminin 239 milyar kilowatt/saat olduğu Türkiye’de elektrik talebinin 2023’de bugünküne göre iki kat artması bekleniyor. 2012’de ortaya çıkan tüketimin yüzde 72,7’si termik santrallerden sağlanan enerji ile karşılandı. HES projelerinin yapımına yönelik tepkileri, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı kalmasını isteyen fosil yakıt lobisinin kışkırtması olarak değerlendiren forum kullanıcıları, yenilenebilir ve tabiata zarar vermeyen sadece suyun gücünden faydalanan HES’lerin yapımına destek veriyor.

Macahel bölgesinde yaşayan ve HES yapına destek veren köylüler de bu düşüncelerini http://www.macahelbizimdir.org/Forum.asp?forum=gir&forumid=63&yanilik=2 linkinde oluşturdukları forumda paylaşıyor. Bu forum incelendiğinde vatandaşların HES’leri desteklediği ve gerekli tedbirlerin alınması halinde bölgelerinde HES yapımına onay verdikleri görülüyor.

http://www.bugun.com.tr/son-dakika/macahel-koyleri-hese-destek-verdi-haberi/644336  
http://www.showhaber.com/macahel-koyleri-hese-destek-verdi-675866h.htm
http://www.cihan.com.tr/news/Macahel-koyleri-HES-e-destek-verdi-CHMTA0MjMyMy8x  
http://www.haberaktuel.com/macahel-koyleri-hes-e-destek-verdi-haberi-743796.html  
http://www.timeturk.com/tr/2013/05/29/macahel-koyleri-hes-e-destek-verdi.html 


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi