Macahel Tüneli Yatırım Programına Alındı

Artvin İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı gerçekleştirildi. Artvin Valisi Necmettin Kalkan toplantıda yaptığı konuşmada, kırsal altyapı yatırım ve hizmet ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik olarak uygulanan KÖYDES Projesi kapsamında, 2005-2013 yılları arasında Artvin’e 175 Milyon TL ödenek ayrıldığını belirterek, “Bu ödenekle köylerimizin başta yol ve içme suyu olmak üzere çeşitli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik bin 599 adet proje uygulanmaya alınarak tamamlanmıştır.” dedi. 
 
Sarp Kara Hudut Kapısı’nın genişletilmesi ile Muratlı Kara Hudut Kapısı’nın açılmasına yönelik çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Vali Kalkan, “Yeni bir Kara Hudut Kapısı açılması noktasında çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz. Sarp Kara Hudut Kapısı’nın genişletilmesi projesi kapsamında kamulaştırma işlemlerinin gerçekleştirilmesi aşamasında bulunmaktayız. Muratlı Kara Hudut Kapısı Gümrük Sahası için planlanan alanın tahsisine yönelik çalışmalar da devam etmektedir.” diye konuştu.
 
Özellikle Macahel Tüneli’nin Artvin için büyük önem arz eden bir proje olduğunu ifade eden Vali Kalkan, “Yıllarca köy yolu kardan dolayı yılın yaklaşık 5 ayı kapalı kalıyordu. Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalar neticesinde bölgede bakımevi yaparak ayrı bir ekip oluşturduk.  Bu yolu sürekli açık tutmaya gayret gösterdik. Bugün itibarıyla Camili Tüneli yapımı noktasında istikşafı çıktı. Harita alım işlemleri başladı ve yatırım programına alındı. Bu Artvin için ve ülkemiz için çok önemli bir konu. Sonuçta büyük bir devletiz. Büyük bir devletin gereği olarak ta kendi topraklarımıza yılın on iki ayı 7/24 ulaşabilmemiz lazım.” dedi. 

Kaynak: Artvin.gov.tr

Bağlantılı Haberler:

- Macahel Tüneli İçin Yeni Bir Umut…

- Macahel’in tünel dahil yol sorununa ilişkin diğer haberler için: http://www.macahelbizimdir.org/Haberler.asp?goster=kat&id=41


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi