Macahelli Öncü Fikir İnsanı Süleyman KARAGÜLLE Vefat Etti

Maral Köyü doğumlu Elektrik Yüksek Mühendisi Süleyman KARAGÜLLE, 93 yaşında İstanbul’da vefat etti. Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN ile birlikte Milli Nizam Partisi ve Milli Selamet Partisi'nin kurucularından olan KARAGÜLLE, Milli Görüş Hareketi’nin de önemli isimlerindendi. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. 

Süleyman KARAGÜLLE kimdir?

Süleyman KARAGÜLLE 1928 yılında Artvin'in Borçka İlçesi’ne bağlı Maral Köyü’nde dünyaya geldi. İslâm âlimi, düşünür ve yazar olan KARAGÜLLE, medrese âlimi olan babasından sarf, nahiv, belagat ve mantık gibi ilimler ile tefsir, hadis, fıkıh, kelam ve fıkıh usulü tahsili gördü.

1955 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektrik Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. 14 yıl kamu görevinde bulundu. 1967’de İzmir’de Akevler Kooperatifi’ni kurdu.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile beraber Milli Nizam Partisi ve Milli Selamet Partisi’nin kuruluş çalışmalarında yer aldı. Milli Görüş Hareketi’nin öncülerindendir. 

Kapitalizme ve Sosyalizme alternatif olarak geliştirilen Adil Düzenin teorisyenidir. 1998 yılında İstanbul'da Akevler Kooperatifi'ni kurdu. 

Tefsir, iktisat, fıkıh ve İslam siyaset teorisine dair seminerler verdi ve kitaplar yazdı. Akevler Dergisi, Vesika Dergisi, Gurbet Dergisi, Kriter Dergisi, Tekyol Dergisi, İslam Medeniyeti Dergisi, Bilgi ve Hikmet Dergisi'nde makaleleri; Milli Gazete ve Yeni Akit'te günlük yazıları yayımlandı. Çok iyi derecede Arapça ve Fransızca bilmekte olan Süleyman KARAGÜLLE ilmi çalışmalarına İstanbul’daki Akevler’de devam ediyordu.

Kaynak: milligazete.com.tr

Süleyman KARAGÜLLE'nin sitemizdeki yazıları:

1) Köşe yazıları: http://macahelbizimdir.org/KoseYazilari.asp?goster=kat&id=32

2) Macahel tarihi: http://macahelbizimdir.org/Yazilar.asp?goster=yazi&id=146


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi