Bu Yıl ki Festival de Macahelin Değil!

14 Ağustos 2005 tarihinde, bu yıl 6. sı düzenlenen ve ısrarla "Macahel" Bal Festivali olarak adlandırılan organizasyon, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Macahel'in festivali değil.

FESTİVALLER TEMANIN ŞOV ALANI!

Başlangıcından bu yana, yörede istenmeyen Tema Vakfı'nın finansal desteği ile gerçekleşen organizasyon, bal festivalinden çok, adeta bu kuruluşun ve kuruluş yetkililerinin şov alanı görünümünü taşıyor.

YÖRE İSMİNİ TAŞIYAN STKLAR KULLANILIYOR

Görünüşte de olsa organizasyona Macahel kimliği kazandırmak amacıyla zaman zaman, yine yöreyi fiilen temsil kabiliyeti olmayan bazı STKlar kullanılıyor. Başlarda Macahel Vakfı bu organizasyona ismen dahil edilirken, son yıllarda Camili Çevre Koruma Derneği'nin bu rolü üstlendiği görülüyor.

GEF-II PROJE YÖNETİMİNİN DESTEĞİ DİKKAT ÇEKİCİ

Son iki yıldır, yine yörede istenmeyen GEF-II Proje yönetiminin de Macahel'in olmayan bu organizasyona katılması dikkat çekiyor. Hibe fonlarının, hangi kalem altında bu organizasyona aktarıldığı soru işaretleri uyandırıyor. Organizasyonun, Projeye olan antipatiyi artırdığı, olumsuz tanıtımda bulunduğu ise bir gerçek...

BU YILKİ ORGANİZASYONUN YASALLIĞI TARTIŞMALI!

Bu yılki organizasyonun bir diğer çelişkisi olarak, Macahelin yerel tek resmi idaresi olan Camili Köyler Birliği'nden ve yöre kolluk güçlerinden gerekli izinlerin alınmamış olması olduğu belirtiliyor. Bu yönüyle organizasyonun yasal olmadığı ifade ediliyor. Organizasyonda resmi protokolde yörenin yerel idare başkanı olarak Camili Köyler Birliği Başkanı'na yer verilip verilmeyeceği, yöre adına konuşma hakkının tanınıp tanınmayacağı merak konusu. Edinilen bilgiye göre, son ana kadar bu konuda bir bilgilendirme yapılmış değil...

TEMA VAKFI BAŞKANININ KONUŞMASI İSTENMİYOR!

Diğer taraftan, Camili Köyler Birliği'nin son toplantısında söz konusu organizasyonun tartışıldığı, organizasyonun yöre dışı kurumlarca yapılmasının hiçbir şekilde tasvip edilmediği ve özellikle Tema Vakfı Başkanına organizasyonda konuşma imkanı verilmesinin infial ve karışıklığa yol açabileceği konusunda organizatörlerin uyarıldığı edinilen bilgiler arasında.


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi