Vali Aydoğdu Macahel'de...

Kar nedeniyle yolu yaklaşık altı ay kapanan Borçka-Camili yolunda yürütülen iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, daha sonra Camili (Macahel)'de muhtarlarla bir araya gelerek problemleri dinledi.

Vali Aydoğdu, Murgul Kaymakamı Halil Avşar, Garnizon Komutanı Jand. Kd. Alb. Murat Kırkaya, İl Emniyet Müdürü Orhan Ekinci, İl Genel Meclis Başkanı Galip Özçelik ve diğer daire amirleriyle birlikte Borçka Camili (Macahel)‘de altı köy muhtarı ile Düzenli Köyü'nde buluştu.

Burada köy muhtarları, özellikle kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Camili –Borçka yolunda ulaşımın kesintisiz sağlanabilmesi için çığ bölgesinde kar tüneli yapılması, sürekli kar aracı temini ile çığ bölgelerine alternatif yol güzergahlarının belirlenmesi gibi taleplerini yinelediler.

Çığ bölgesinin devlete maliyetinin çok yüksek olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu, yolun çığ tehlikesi bulunan kesimlerinde ulaşımın sağlanabilmesi için başka alternatiflerin değerlendirilebileceğini ifade ederek, İl Özel İdaresi tarafından yeni güzergah belirlenmesi ve kar aracıyla ulaşım sağlanması dahil yeni alternatif çözüm yollarının inceleneceğini belirtti.

Düzenli Köyü'nde muhtarlarla görüştükten sonra Gürcistan (Acaristan) sınırında bulunan 6. Hudut Tabur Komutanlığı 2. Hudut Bölüğü Camili Karakol Komutanlığını da ziyaret eden Vali Cengiz Aydoğdu, Karakol Komutanından bilgi aldı. Ardından Vali Aydoğdu, 384 Nolu Hudut taşı noktasında şehit mezarlarını ziyaret etti.

Kaynak: Hopam.Com / Artvin Valiliği Basın Bürosu


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi