Camili Sağlık Ocağı’nda Tadilat Yapılıyor

Macahel yöresinin faal durumdaki tek sağlık ocağı olan ve 1968 yılında inşa edilen Camili Sağlık Ocağında, Dr. Erhan Saraçoğlu’nun girişimiyle bu yıl içinde tadilat yapılacağı bildirildi. Özellikle kış aylarında ortaya çıkan sağlık problemlerinde, sağlık ocağının yeterli donanıma sahip olmaması ve yolların da kapalı olması nedeniyle sınır ötesi geçiş yaparak, ilçe veya ildeki sağlık kuruluşlarına ulaşma şeklinde ilkel, sıkıntılı, fakat tek çare olan yöntemlere başvuruluyor. Hali hazır Sağlık Ocağındaki eksiklikler, yaz aylarındaki acil vakalar açısından da sıkıntı doğuruyor. Tüm bu sıkıntıların bir nebze giderilmesi açısından Camili’deki Sağlık Ocağında tadilat yapılması ve daha iyi hizmet için alt yapı oluşturulması planlanıyor.

Camili Sağlık Ocağı’nda görevli bir yetkili, “Yaz aylarında cennet görünümündeki yöremiz, kış ayları geldiğinde cehenneme dönüyor. Bunun nedenini sadece doğa şartlarında aramak abestir. Öncelikle yol sorununun çözülmesi, akabinde ise iletişim ve elektrikle ilgili problemlerin halledilmesi gerekiyor. Kış aylarında hastalarımız ve bizler çok zorluklar çekiyoruz. Bu yaz döneminde 1968 yapımı Sağlık Ocağımızın tadilatını yapacağız, gerekli finansmanı yapılan yardımlarla tedarik ettik sayılır. Ancak en büyük ihtiyacımız, hastalarımızın kalp atımlarını monitörize eden ve hastalara daha doğru bir tedavi yöntemiyle yaklaşmamızı sağlayacak olan defibrilatörlü monitöre ihtiyacımız var. Bu konuda destek bekliyoruz. Kış mevsimi gelmeden tıbbi araç ve gereçleri tedarik etmek istiyoruz” dedi.

Bu arada Sağlık Ocağının ihtiyacı olan defibrilatörlü monitörün 5.000-6.000 YTL arasında bir fiyata sahip olduğu öğrenildi.


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi