Macahel Muhtarları TRT’ye Tepkili

19.06.2007 tarihinde, TRT-1’de saat 10.00’da yayınlanan ve sunuculuğunu Esra Özmen’in yaptığı Yaz Sabahı adlı programda konu Camili (Macahel) yöresiydi. Ancak program, Camili yerine Muratlı’da (Maradit’te) gerçekleştirildi ve birkaç defa Tema Vakfı’nın Camili’deki ticari işletmesine kısa bağlantılar yapıldı.

Magazin tarzındaki programda Tema Vakfı Başkanı ve söz konusu vakfın çalışmalarında yer alan az sayıdaki bazı yöreliler yer aldı. Ağırlıklı olarak Tema Vakfı’nın yöredeki arıcılık ve turizm hakkındaki ticari faaliyetlerinin anlatıldığı ve bu amaçla Vakfın Camili’deki işletmesine bağlantıların yapıldığı programda, yaşlılardan oluşan koro da sahne aldı.  

Yöre Muhtarları, programdan haberdar olmadıklarını belirterek, programın gerçekleştirildiği yer ve özellikle içeriği konusunda tepki gösteriyorlar. Maral Köyü Muhtarı Hasan Şimşek ve Düzenli Köyü Muhtarı Osman Önder, yörelerindeki ulaşım sorununu bildiklerini, fakat böyle bir programda yöreye gelip, uzaktan da olsa birkaç karenin çekilmemiş olmasına anlam veremediklerini belirttiler.

Muhtarlar program içeriğinin, yöre halkıyla uzun süredir problemli olan Tema Vakfı’nın ve onun ticari faaliyetlerinin reklâmından ibaret olmasını taraflı bulduklarını ifade ettiler. Bir kamu kurumu olan ve herkesi eşit biçimde temsil etmesi gereken TRT’nin, belirli kişisel çıkarlara hizmet eden bir görünüm sergilemesinin kendilerini şaşırttığını söyleyen Muhtarlar, yöreyi temsilen muhtarlara yer verilmemesinin, buna karşılık Tema Vakfı Başkanının, adeta yöre temsilcisi gibi öne çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladılar.


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi