Macahel Vakfı Tehikeli Yanlışa Devam Ediyor…

Macahel Vakfı, resmi sitesi ve telefon mesajı aracılığıyla Gürcistan devletinin düzenlendiği “Gençlik Kampları”na dair bir duyuru yaptı. Geçen yıl da aynı duyuruyu yapan Vakıf, yabancı bir ülkenin, farklı amaçları olan bir faaliyetinin aracılığını yapması nedeniyle eleştirilmişti.

Söz konusu kamplar için 15-22 yaş arası şeklinde bir yaş sınırlamanın yapılması, organizasyonun bir devlet tarafından gerçekleştirilmesi ve tüm masrafların karşılanması dikkat çekiyor. Yapılan duyurularda kampın içeriği hakkında somut hiçbir bilgi yer almıyor.

Geçen yıl ve önceki yıl yapılan kamplarla ilgili haber ve yorumlardan, faaliyetin amacı olarak; katılan gençlere “Gürcistan milliyetçiliği” duygusunu aşılamak öne çıkıyor. Bazı kamplara Gürcistan Ortodoks Hıristiyan Patriğinin de katıldığı ve gençlere kamp ödevleri verdiği ilgili haberlerden anlaşılıyor.

Gürcistan’ın, elçiliği vasıtasıyla ülkemizdeki değişik Gürcü kökenli vakıf ve dernekleri, (önceden çeşitli toplantılarla sağlanan ilişkiler çerçevesinde) bu işte kullandığı görülüyor. Sonuç olarak kampın amacı ile davetin yöneldiği kitlenin etnik kökeninin ilişkilendirilmek istendiği açığa çıkıyor. Bu nedenle bu faaliyete, ülkemizin milli birlik ve menfaatleri açısından ihtiyatlı yaklaşılması gerektiği, Vakıfların, yasa gereği “Cumhuriyetin Anayasa ile belirlenen niteliklerine ve Anayasanın temel ilkelerine, hukuka,  ahlâka, millî birliğe ve millî menfaatlere aykırı veya belli bir ırk ya da cemaat mensuplarını desteklemek amacıyla” hareket edemeyeceği, aksi davranışların kapatmayı gerektirdiği ifade ediliyor.


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi