Artvin Valisi Camili'yi Ziyaret Etti

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Camili Köyü'nde muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Vali Aydoğdu’nun ziyaretine, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek, Borçka Kaymakamı Hüseyin Gökdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, DSİ 26. Bölge Müdürü Sezai Sucu, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, İl Çevre ve Orman Müdürü Etem Boz, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Demirci, Tarım İl Müdürü Mustafa Duman ve Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dursun eşlik etti.

Camili Yatılı Bölge İlköğretim OkuluCamili Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda 1. sınıf öğrencilerini ders esnasında ziyaret eden Vali Aydoğdu öğrencilerle sohbet ederek, kendisinden bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dursun, Camili'nin konumu ve coğrafi yapısı nedeniyle acilen ihtiyaç duyulan 100 kişilik kız- erkek öğrenci yurdunun yapımıyla ilgili olarak kendisine bilgi verdi.

Camili Yatılı Bölge  İlköğretim Okulu'na ait toplantı salonunda, Camili (Macahel) yöresinde bulunan Camili, Düzenli, Efeler, Kayalar, Maral ve Uğur köylerinin muhtarları ile bir araya gelen Vali Aydoğdu, her köyün muhtarlarına söz hakkı vererek sorunlarını dinledi.Yöre Muhtarları 

Toplantıda sonunda bir konuşma yapan Vali Aydoğdu, Camili bölgesinde yaşayan insanların sıkıntılarını çok iyi bildiğini ve sıkıntıları çözmek için devlet olarak büyük bir çaba sarf ettiklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Yolun sürekli ulaşıma açık tutulması için gereken her türlü devlet desteğini bugüne kadar sağladık ve bundan sonrada sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle kış mevsiminde ve acil durumlarda hastalarımızı Gürcistan üzerinden ilimize ulaşımını sağlayacak yol için Gürcü yetkililerle sürekli istişare halindeyiz. Geçen yıl yolun başlaması için gerekli olan projeleri ve ekipmanımızı hazırladık. Maalesef Gürcistan yetkilileri bizden Karadeniz sahil yolu kalitesinde yol yapmamızı talep etti. Görüşmelerimiz sürüyor, devlet olarak orada yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: www.artvin.gov.tr / http://borcka.meb.gov.tr    


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi