Küçük hibeler haberine yanıt

Yazan : MacahelBizimdir


  "Proje çalışmaları çerçevesinde yöre halkından gelecek olan projelere destek verilmek amacıyla kullanılacak olan Küçük Hibeler için izlenecek süreç üzerinde çalışmalar tamamlanmıştır. Proje başvuru formuna gelen eleştirel yaklaşımlar yüzeysel olmaktan çok ana amaç yönünden olmalıdır. Başvuru formundaki birkaç kelimeye takılı kalmak hem izlenecek süreci hem de konunun ana amaçlarından uzaklaşması sonucunu doğuracağı açıktır."

 Yukarıdaki yazı GEF-II Camili sitesinin (www.camili.gov.tr) haberler bölümünde yer alıyor. Yazıda www.macahelbizimdir.org sitesinde bir süre önce yayınlanan ve Hasan Şimşek imzalı "GEF-II Küçük Hibe Programı-Hibe Başvuru Formuna İlişkin Eleştiriler" yazıya yanıt niteliği taşıyan ifadeler var.

 Aslında proje yönetiminin, yapılan eleştiriler konusunda açıklama getirmesi çok olumlu. Bunun devam etmesi, akıllardaki soru işaretlerini gidermesi, projenin bir tartışma ortamında olgunlaşması yönüyle de olumlu.

 Ancak belirttiğim yazıya verilen yanıtın da eleştirilecek noktaları var. Haberde, yapılan eleştirilerin yüzeysel olduğu, birkaç kelimeye takılı kalındığı belirtiliyor.

Halbuki yazının çok az kısmında kelime eleştirisi yapılıyor, kullanılan dilin yöre insanı için anlaşılmaz olduğu haklı olarak söyleniyor. İnsanlar dili,kelimeyi anlayamadan acaba nasıl içeriğini anlayıp eleştirecek veya forma uygun proje hazırlayabilecek?

Haberde eleştirilerin ana amaç yönünden olması söylenmiş. Yazıda ana amacı doğrudan eleştiren açıklamalar var. GEF-II nin, küçük hibelerin mevcut, başarılı geleneksel koruma modelini resmileştirme için kullanılabileceği söyleniyor. Ana amacın bu olması gerektiği, ancak bu durumda projenin taban bulabileceği, benimsenebileceği vurgulanıyor.

Proje yönetiminin, kelimesel eleştirilerin yanında ana amaca ilişkin bu eleştirilere de yanıt vermesini bekliyoruz. Bu eleştirilere karşı bakış açılarını merak ediyoruz.

Turhan Aydın


Yazının Kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org/Forum.asp?forum=oku&msgid=4
Macahel Bizimdir İnisiyatifi