Yazan : Mereta


Sevgili Hakan Kardeşim, öncelikle şunu söylemeliyim ki yazdığın mesaj, yukarıdaki mesajıma cevap niteliğinde olmamış. Çünkü mesajımda site ziyaretçilerinden birinin, şahsım dahil sitede yayınlanan ve vakfı eleştiren yazılarla ilgili ne gibi bir maddi menfaat elde edildiği şeklindeki haksız eleştirisine cevap niteliğinde birtakım hususlara işaret etmiştim. Senin mesajında yazdığın gibi, “vakıfta birileri para cep etmiş” gibi bir hitap yukarıda veya başka bir yerde yok, dolayısıyla buna dayalı olarak söylediğin “kınıyorum”, “utanıyorum” vs. gibi sözlerinin de haklılığı ve anlamı yok. Eleştirdiğin, kınadığın hususları daha açık ve net olarak, cümle cümle alıntı yaparak ortaya koyarsan, ne demek istediğini daha iyi anlamış oluruz ve ona göre yanıt verme imkanımız olur.  

Genel olarak Macahel Vakfı ile ilgili eleştirilerimize gelince, ilgili yazılarımızda Vakıftaki hangi faaliyetlerin, niçin eleştirildiği çok açık bir şekilde yazılıdır. Yazılar bir kurum olarak Vakfı küçümsemek, yıpratmak için değil, aksine Vakfın daha iyi yönetilmesi, Ülkemize ve Macahel’e yararlı faaliyetlerde bulunması içindir. Yöneticiler gelip geçicidir, Vakıf bir kurum olarak hepimizindir. Ayrıca gerektiğinde bu eleştiriler Vakıf yöneticileriyle de birebir veya dolaylı olarak paylaşılmaktadır. Ancak tüm bu eleştirilere rağmen yanlışlarda inat ediliyorsa, bu hususları kamuoyuyla da paylaşmak ve bu şekilde doğruya, iyiye ulaşmak gerekmektedir.

Dediğimiz gibi amaç Vakfın gerçekten Ülkemize ve Macahel’e yararlı çalışmalarda bulunmasıdır. Oysa söz konusu yazılarda da belirtildiği gibi, Vakıfta ne yazık ki yöremizin doğal-turistik ve etno-kültürel zenginliklerini sömürücü, bunlara prim verici faaliyetlere, bunları yapan kesimlere bilerek veya bilmeyerek kucak açıldığı görülmüştür. Özellikle son dönemlerde, başka bir ülke lehine, fakat uzun vadede ülkemizin aleyhine, birlik ve beraberliğimizi zedeleyici etki gösterebilecek faaliyetlere, bunları gündeme getiren kişi ve kurumlara yer açılmıştır. Bu noktada Macahelli gençlerin özellikle hedef seçildiği gözden kaçmamaktadır. Tüm bunların kurumsal anlamda Macahel Vakfı’nı, dolaylı olarak biz Macahellileri küçültücü, yıpratıcı olduğu kuşkusuzdur. Asıl kınanması ve ayıplanması gereken hususlar bunlardır sanırım. Yazılarımızda da eleştirdiğimiz noktalar bunlardan ibarettir.       

Tüm bu eleştirilerimizden kimlerin, niçin rahatsız olduğunu da çok iyi biliyoruz. Macahelli genç kardeşlerimizi (bu arada bazı vakıf yöneticilerini), amaçları uğruna manipüle etmeyi hedefleyen (zaman zaman hedeflerine ulaşan) bu çevreler, perde arkasında saklanarak, genç kardeşlerimizi aleyhimize kışkırttıklarına daha önce şahit olmuştuk. Dilimizin döndüğü kadarıyla gerçekleri bu kardeşlerimize anlatmaya çalıştık, anlatmaya da devam edeceğiz.

Tek ricamız, bu tür sinsi çevrelerin ucuz kışkırtmalarına, göz boyayıcı faaliyetlerine, dolduruşlarına aldanılmaması, önce ilgili yazıların titizlikle okunması, sonra eleştiri getirilmesidir. Yani önce bilgi, sonra fikir sahibi olmalıyız. Bilgiyi de birilerinin maksatlı dolduruşlarından değil, bizzat kaynağından, sorgulayarak edinmeliyiz.      


Yazının Kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org/Forum.asp?forum=oku&msgid=39
Macahel Bizimdir İnisiyatifi