Yazan : Mereta


Cem Özdemir TEMA üyeliğinden İstifa Etti

Almanya Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, geçtiğimiz Eylül ayında üye olduğu TEMA Vakfı’ndan istifa etti.

Aldığımız bilgiye göre Cem Özdemir’in TEMA Vakfı üyeliğinden ayrılma gerekçesi, TEMA’nın nükleer santral ihalesine giren şirketlerle yakın ilgisi… TEKFEN Holding’in sahiplerinden olan Nihat Gökyiğit’in aynı zamanda TEMA Vakfı’nın kurucusu ve mütevelli heyeti üyesi olduğunu ve TEMA Vakfı’nın da dolaylı yoldan TEKFEN Holding’e ortak olduğunu öğrendiğini söyleyen Cem Özdemir, TEKFEN Holding’in nükleer santral yapımı ile ilgilenmesinin kendisi için kabul edilemez olduğunu söyledi. Bilindiği gibi TEKFEN Holding Mersin Akkuyu’da nükleer santral ihalesine başvurmuştu. Cem Özdemir nükleer enerji sektörüne girmek ve yeni nükleer santraller kurmak isteyen bir şirketle bu kadar yakın ilişkisi olan bir kuruluşa şahsen ve Almanya Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı olarak üye olmak istemediğini, bu yüzden üyelikten ayrıldığını belirtti.

Cem Özdemir, geçtiğimiz Eylül ayında Berlin ve İstanbul’un kardeş şehir olması nedeniyle düzenlenen ”İstanbul ve Berlin Sivil Toplum Konferansı” çerçevesinde Berlin’e gelen çevre örgütleri temsilcileriyle görüşmesi sırasında kendisine gelen davet üzerine TEMA Vakfı’na üye olmuştu. Cem Özdemir’in TEMA’ya üye olduğu haberinin basında yer alması üzerine Türkiye Yeşiller Partisi çevresinden tepkiler gelmiş ve bu tepkiler de Cem Özdemir’e iletilmişti.

http://yesilgazete.org/2009/11/17/cem-ozdemir-tema-uyeliginden-istifa-etti

http://www.oezdemir.de/tr/3043190.html



Mereta :

Mereta : 10.05.2010 16:01:25 Tarihinde bu mesajı düzenledi..

Yazının Kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org/Forum.asp?forum=oku&msgid=61
Macahel Bizimdir İnisiyatifi