Gerçeğe En Yakın Bir Komplo Teorisi Denemesi: GEF-II ve Macahelde Yeni Yapılanma Girişimlerinin Arka Planı

Geçenlerde İstanbul-Bahçelievler de GEF-II tanıtımı kapsamında bir toplantıya rast geldim. Pek de ilginin üst düzeyde olmadığı bu toplantıda projenin resmi yürütücüsü tarafından GEF-II projesi tanıtılıyordu. Konuşulanları sadece dinlemekle yetindim. Bir kulağım Macahelde olduğu için bu tanıtımın alt yapısından habersiz de değildim. Halk tabiriyle ‘Gefçiler’ önce Macahele uğramışlar ve ileri gelenlerle oluşturmaya çalıştıkları yeni yapılanma için nabız tutmuşlardı. Macahel Vakfının yöreye taşınması ile mevcut olan yerel örgütlenme boşluğunu bu şekilde doldurmaya çalıştıklarını ifade etmişlerdi.

Yeni yapılanmadan kastım komplo teorimin temeli. Bence bu yeni kıpırdanma, özellikle de bu konuda çok geç kalınması eski tepeden inmeci yöntemlerle yapılmak istenen asıl amaçların yapılamayacağının anlaşılması sebebiyledir. Baklayı çıkardım bile: Bu oluşum bence Tema Vakfının bir manevrasıdır, yeni bir oyunudur. Tema Vakfının yapmak istediği, Macahel Vakfı tarafından İstanbul da duyduğu desteği aynı kurum vasıtasıyla Macahele de taşımaktır. Bu sayede yöre insanları tek sesli hale getirilecek, her kafadan ses çıkmayacak, Vakfın uygulamaları için bir meşruiyet temeli sağlanacaktır.

Proje yetkilisi ısrarla Tema Vakfıyla ilgilerinin olmadığını belirtti. Tema Vakfının yöre insanları nezdinde itici imajı biliniyor. Dolayısıyla Tema Vakfı sopasını uysallaştırmak için resmi olan bir projeyi yani GEF-II projesini öne çıkartmaktadır.

İnşallah dediklerim doğru çıkmaz. Ama söylemedi demeyin!

turhanaydin08@yahoo.com


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi