» Macahel Bizimdir İnisiyatifi - Macahel'in ve Macahelli'nin Sesi
Anasayfan Yap Favorilerine Ekle E-Posta Tavsiye Et İletişim Player'i Aç Siteyi Kişiselleştir
   
   
   
 

Ana Sayfa

Yazılar

Dilekçeler

Röportajlar

Haberler

Ziyaretçi Defteri

Bağlantılar

Forum

Resim Galerisi

Videolar

Site Üyeleri

İletişim
 
Üyelik Kullanıcı Adı :  Şifre :  Güvenlik :  Hatırla :    
 
 
Forumdaki Son Cevaplar : Macahel Vakfında alicengiz oyunları mı?..(MacahelBizimdir) CHPli Artvin Belediyesi HES Yapıyor..(Mereta) Getirilerini gördükçe HES desteklenecek..(Mereta) HESler Enerji İthalatını Düşürdü..(Mereta) Hidroelektrik Enerji ve Çalışma Sistemi..(Mereta) Macahel’deki Festival Adlı Gösterinin14’..(Mereta) Sözde Çevrecilik..(Mereta) Borçka Köylere Hizmet Götürme Birliği..(MacahelBizimdir) Elektriği Kesilen Köy, Rüzgar Enerjisind..(Mereta) Macahelin Geleceğine Dair Dışarıdan Bir ..(Maralli) Muhalefet Parti Belgelerinde HESler..(Mereta) Yenilenebilir Enerji ve Çevre..(Mereta) MGK Kararlarında HES..(Mereta) HES karşıtlarını fosil yakıt lobisi kışk..(Mereta) Yenilenebilir Enerji Nedir?..(Mereta)
Menü
Tanıtım
Camili (Macahel) Yöresi
Yöre Köyleri
Camili Köyler Birliği
Yöre Tarihi
Yöre Ekonomisi
Yöre Nüfusu
Yöre Yemekleri
Yöre Edebiyatı
Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Faaliyetler / Araştırmalar
Yol Sorunu
GEF-II Projesi
Biyosfer Rezervi
Macahel'de Turizm
Macahel Projesi
Organik Tarım
HES Projeleri
Arıcılık
Festival
Yazılar
Köşe Yazıları
Yeni Eklenen 10 Yazı
En Sevilen 10 Yazı
Ziyaretçi/Linkler
Ziyaretçi Defteri
Bağlantılar
Yaşam/Eğlence
Televizyon/Radyo
Oyunlar
MacahelBizimdir.Org
Hava Durumu
Artvin
Ankara
İstanbul
İzmir
MacahelBizimdir.Org
Ulusal Haberler
MacahelBizimdir.Org
İstatistikler
Üyeler
Son üyemiz : macahelli123
Bugün : 0
Dün : 0
Kayıtlı üye : 254
Banlanmışlar : 0
Onay bekleyen : 0
Site sayacı
Bugün Tekil : 3559
Bugün Çoğul : 3559
Bugün Toplam : 7118
Dün Tekil : 1038
Dün Çoğul : 1038
Dün Toplam : 2076
Genel Tekil : 8360406
Genel Çoğul : 8375325
Genel Toplam : 16735731
MacahelBizimdir.Org
» Genel Bilgiler

GEF Kelimesi:

GEF, İngilizce bir kelime topluluğu olan "Global Environment Facility"nin ilk harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Global Environment Facility ise, Türkçe'ye "Küresel Çevre Fonu" olarak çevrilmektedir [Kelime birebir tercüme edildiğinde, özellikle "facility" kelimesi, kolaylık, imkan, yararlı kuruluş gibi anlamlara da gelmektedir].

GEF'in Amacı:

Küresel Çevre Fonu (Global Environment Facility-GEF), Dünya Bankası (World Bank) bünyesinde ortaya çıkmış bir kuruluştur. Genel bir ifadeyle, IMF [IMF de International Monetary Fund (Uluslararası Para Fonu)un kısaltılmışıdır]'nin, ekonomik açıdan zor durumda olan ülkelere kredi adı altında fon sağlamasına benzer şekilde, GEF de çevrenin korunması konusunda fon sağlamaktadır. Bu bağlamda GEF, Dünya'da, çeşitli tehlikelere maruz doğal güzelliklerin, çevrenin korunması amacıyla projeler geliştirmekte ve buna parasal destek sağlamaktadır [Temel olarak GEF, küresel ısınma, uluslar arası suların kirlenmesi, biyolojik çeşitliliğin yok edilmesi ve ozon tabakasının tahribi konularında gelişmekte olan ülkelere yardım etmektedir].

Projenin Ortaya Çıkışı:

İşte bu noktada, Orman Bakanlığı ve Dünya Bankası işbirliği ile "Biyolojik Çeşitlilik ve Doğal Kaynak Yönetimi" (Biodiversity and Natural Resource Management Project) adlı proje (ki bu proje kısaca GEF-II Projesi olarak da anılmaktadır) hazırlanmış ve Küresel Çevre Fonu (GEF) de bu projeye hibe olarak para aktarmıştır. Bu konuda, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı ile GEF ve Dünya Bankası arasında yapılan hibe antlaşması, 1 Ağustos 2000 tarihinde yürürlüğe girmiştir ve 6 yıl sürecektir (Bugün itibariyle ilk iki yıl dolmak üzere olup, geriye 4 yıl kalmıştır). Projenin bütçesi, 8.2 milyon dolar GEF hibe katkısı, 3.3 milyon dolar iç katkı olmak üzere toplam 11.5 milyon dolardır [Bu bütçenin sadece Macahel'e yönelik olmadığı, Macahel dışında, diğer üç pilot bölgeyi de içine aldığını hatırlatmakta yarar vardır].

Proje Yürütücüleri ve Görevleri:

Proje asıl olarak Orman Bakanlığınca (Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü) yürütülmekte, ancak Çevre (Çevre Koruma Genel Müdürlüğü) ve Kültür (Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) Bakanlıkları da proje kapsamında faaliyet göstermektedir. Bunların yanında yine Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, ORKÖY Genel Müdürlüğü de bu kapsamda yer alan kuruluşlardır.

Görevsel dağılım ise şöyledir: Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü; *Etkin korunan alan yönetimi için modeller geliştirilmesi, proje alanlarının planlanması ve yönetiminde katılımcı bir sistemin kurulması, *Sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi için mekanizmaların kurulması, *Alanlarda halkı bilinçlendirme programlarının gerçekleştirilmesi ve *Proje yönetimi ve izleme, Çevre Bakanlığı-Çevre Koruma Genel Müdürlüğü; *Biyolojik çeşitlilikle ilgili mevcut yasaların gözden geçirilmesi, *Ulusal düzeyde halkın bilinçlendirilmesi, Kültür Bakanlığı-Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü; * Proje alanlarındaki kültürel değerlerin park yönetim planlarına dahil edilmesi, Orman Bakanlığı-Orman Genel Müdürlüğü; * Biyolojik çeşitliliğin amenajman planlarına entegrasyonu ve * Biyolojik çeşitliliği izleme sisteminin kurulması, ORKÖY (Orman ve Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü) * Küçük hibe programlarının yeterli olmadığı durumlarda Orköy kredilerinin verilmesi konularından sorumlu olacaklardır.

Projenin Amacı:

Projenin amacı, ülkemizin önemli biyocoğrafik bölgelerini temsil eden ve biyolojik çeşitlilik açısından zengin 4 önemli pilot alanda katılımcı yaklaşımla, etkili ve sürdürülebilir "koruma alanı ve yönetimi" tesis etmek, biyolojik çeşitliliği korumak ve bu alandan elde edilen başarılı uygulamaları ülke düzeyinde yayacak mekanizmaları kurmak olarak ifade edilmektedir.

Proje Alanları (Pilot Bölgeler):

Proje alanlarının, uluslararası önemleri ve Türkiye'nin 4 büyük biyocoğrafik bölgesini temsil etmeleri nedeniyle Türkiye Biyolojik Çeşitlilik Komitesi tarafından seçildiği belirtilmektedir. Bu alanlar, 1) Artvin-Camili Kafkasya Karışık Ilıman Yağmur Ormanı ve Yüksek Alpin Çayırları, 2) Kayseri-Sultan Sazlığı Tabiatı Koruma Alanı Sulak Alan ve Step Ekosistemleri, 3) Antalya-Köprülü Kanyon Milli Parkı Toros Dağları Akdeniz Orman ve Yüksek Alpin Ekosistemleri, 4) Kırklareli-İğneada Allüvial Ormanlar ile Tatlı Su ve Deniz Ekosistemler Birliği'nden oluşmaktadır

[Bu bilgiler için bakınız http://www.gef-2.org ].


 Yazan : MacahelBizimdir | Okunma : 2916 | Yorum ( 0 ) | Oy:  | Bu içeriğe oy verin
Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Köşe Yazıları
Selim & Meral DURSUN
Macahel'de Gürcü İşçiler Olgusu: Nedenleri ve Etkileri Üzerine
Macahel son yirmi yıldır büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden ge&c »Devamı
Okunma (1060)
Ekleme Tarihi (30.01.2022 09:12)

Zülküf YEŞİLYURT
Tünelna(ğ)me
Dayanmış kapıya zorlu kış Kasım, aralık hatta karakış Yağmur, fırtına, soğuk hava Ezelden, TÜN »Devamı
Okunma (1249)
Ekleme Tarihi (04.12.2021 02:18)

Zülküf YEŞİLYURT
Kovidname
Bulunmaz, Macahel’de Korona Binlerce şükür, Kadir Allah’a Sözümüz, c& »Devamı
Okunma (1597)
Ekleme Tarihi (14.11.2020 13:35)

Sen de Yaz Gönder
Diğer Köşe Yazıları
MacahelBizimdir.Org
Amacımız

» Macahel ile ilgili her türlü gelişmeyi takip etmek, gündeme taşımak ve değerlendirmek,
»
Yörenin her türlü sorununa bilinçli bir şekilde çözüm aramak,
» En önemlisi Macahel'e ilişkin yapılacak her türlü faaliyette, bizzat Macahel Halkının görüşlerinin etkin bir şekilde temsil edilmesine aracı olmak.

MacahelBizimdir.Org
Yerel reklam
Gitmek istediğiniz reklamın logosuna tıklayın!!!...
MERETA MÜZİK
Macahelli Müzisyen Murat ÇAKIR... Albümü, klipleri ve iletişim için resmi tıklayınız.

ÇORUH ELEKTRON
Vodafone Silver Bayii & Turkcell-Avea Satış Noktası Next-Nextstar Taplin Uydu Cihazları. Sinan ARSLAN & İlknur KAYA ARSLAN Merkez: Maradit Cad. No:28 Şube: PTT Cad. No:28 Borçka-ARTVİN coruhelektronik@hotmail.com

DURSUN BİLGİ İŞLEM
Dursun Bilgi İşlem Merkezi: Exper, Byron ve OEM bilgisayar, Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri, Networking, Yazılım, Bilgisayar donanımı, Web Tasarım ve Bilgisayar sarf malzemeleri Osman Yılmaz Cad. Belediye İş Merkezi No: 1/5 Hendek- SAKARYA

MacahelBizimdir.Org
Bu sayfa: 1,67 saniyede yorumlandı.
Sitemiz en iyi 1024x768 çözünürlükte Internet Explorer ile görüntülenir.
2002-2016 © Copyright Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Website motorumuz © 2006-2007 ByCafer & Aspsitem tarafindan üretilip gelistirilmistir.
Macahel Bizimdir E-Posta Grubu (Sadece Macahelliler)
E-posta:
Genel